Verwachtingsvol

De jaarwisseling. Een periode van de Top 2000, kerstkransjes, de houtkachel, buiten wandelen en geliefden dichtbij. Een moment om terug te blikken en vooruit te kijken.

Tijdens het In- en Uitzichtspel gaf ik het afgelopen jaar een ‘8’. En als ik er over 5 jaar ook nog ben, wordt het misschien wel een ‘9’. Het was het jaar vol verdriet, maar ook met grotere ogen voor de mooie kanten van het leven. Met veel stress, maar ook rustige momenten in de warme cocon van ons gezin. Gevuld door angst, maar tegelijkertijd overstromend van dankbaarheid voor de kans die ik heb gekregen. Het jaar was intens.

Het nieuwe jaar rolt zich voor ons uit. 365 dagen om te genieten, te delen, samen te zijn. 365 dagen om zorgen te maken, verdriet een plek te geven, te rouwen. We maken plannen voor de toekomst. Dichtbij, maar ook voorzichtig wat verder weg. Het geeft hoop, dat er een toekomst zal zijn. Want ook al waren de behandelingen succesvol, de toekomst is onzeker. Net zoals ieders toekomst onzeker is. Zoals het leven in zichzelf onzeker is.

Een goede vriend legde ons een dilemma voor: wil je morgen wakker worden in 2017 of in 2023?
De verleiding om door te spoelen, de ogen te sluiten voor de angst en over lange tijd weer te openen in gezondheid is groot. Maar toch kozen we voor wakker worden in 2017. Het leven is nu, vandaag. Intens en onzeker, maar de moeite waard.

Pearl Jam – Present Tense

Do you see the way that tree bends? Does it inspire?
Leaning out to catch the sun’s rays. A lesson to be applied
Are you getting something out of this all encompassing trip?
(…)
Makes more sense to live in the present tense

Have you ideas on how this life ends?
Checked your hands and studied the lines
Have you the belief that the road ahead ascends off into the light?
Seems that needlessly it’s getting harder to find an approach and a way to live
Are we getting something out of this all encompassing trip?

Een gedachte over “Verwachtingsvol

  1. Ha Imma,

    Leuk weer van je te horen via de mail en via de website natuurlijk! Eindelijk klaar met bestralen…..zucht!

    Las laatst in de krant dat het leven D.O.M. is. D van doelen stellen, O van oplaadpunten en M van Mensen. Vind ik een mooi houvast om uit het leven te halen wat er in zit….Kopenhagen wordt een nieuwe doel voor jullie en mogelijk ook een oplaadpunt met elkaar. Heerlijk vooruitzicht, even weg in een totaal andere omgeving……

    Liefs!

Reacties zijn gesloten.