Goed

Goh, het gaat toch best goed met je?

Ja, het gaat goed. Goed, omdat ik mijn haren nog uit mijn hoofd kan trekken. Goed, omdat de blaasjes in mijn mond maar een paar dagen blijven. Goed, omdat mijn keel voelt alsof ik een nacht heb staan schreeuwen op een dancefeest. Goed, omdat ik mijn zoontje kan voorlezen al klink ik door de aften op mijn tong stomdronken. Goed, omdat mijn darmen nog functioneren al is het alsof ik continu een lichte voedselvergiftiging heb. Goed, omdat ik me omring met positiviteit terwijl de donkerste gedachten dagelijks opkomen. Goed, omdat mijn benen nog willen fietsen al bonkt mijn hart in mijn hoofd.

Soms weet ik niet wat te antwoorden.

Nils Frahm – Ambre

5 gedachten over “Goed

 1. Hoi Imma,
  Ik heb met veel respect en herkenning je blogs gelezen, zo treffend geschreven! Ook ik ben een moeder van 32 die in juni de diagnose borstkanker kreeg, en ook ik zit nu in het behandeltraject. Via via hoorde ik over je werkboek. Mocht je nog behoefte hebben aan mensen om mee te brainstormen, bied ik me graag aan. groeten, Sylvia

 2. Bert
  14-09

  Imma, laat je vader het maar uit schreeuwen over die …… ziekte van je.
  Deel wat je kunt, en vooral …… dat je het wilt delen omdat het teveel is voor in je uppie.
  Misschien kun je soms ook even kijken naar wat er wel goed is… en daar van genieten.
  En als het dan toch niet even niet lukt, Schreeuw het dan maar uit, en hoor het graag van jullie. Mag ook tegen mij. dag kanjers !!!

 3. Imma, denk dat je vader het juist heeft omschreven. Heb diep respect voor jou, hoe jij met je ziekte (kanker) omgaat. Maar weet ook maar al te goed dat jij en je gezin geen andere keuze hebben. Nog maals diep respect.

 4. Zo vragen veel mensen ook aan ons: ” hoe is het nu met jullie dochter Imma? ”
  In eerste instantie is mijn reactie : ” naar omstandigheden GOED”
  Meestal gaat het gesprek vervolgens wat door over de fase waarin je zit in het traject en kun je ook iets meer zeggen over wat je daarbij dan toch wel als minder goed ervaart. Goed is dus wel erg relatief …… Maar is er een ander woord voor wat er werkelijk door jou wordt ervaren? Zwaar kut, misschien? Maar dat is geen taal die je vader past…..excuus!

 5. Wat goed geschreven Im. Die goed geldt alleen maar meer als je zo sterk kan beschrijven hoe die andere goed niet meer hetzelfde is. Xxx

Reacties zijn gesloten.