Geduld

Doorgaan, het liefst in de vijfde versnelling. Weinig tijd om achterom te kijken, te genieten van het resultaat of dat wat er al was.

Een les in geduld zou niet misstaan in het opleidingsprogramma dat ‘Leven’ heet. Met spoed is die module ingevoegd. Mijn lijf maakt een pas op de plaats. Neemt de controle over met harde cijfers: een tekort aan bloedplaatjes.

Geef het tijd, heb geduld, laat de soldaten bijkomen. Kennelijk zijn mijn troepen zich bewust van het belang krachten te sparen. Energie te besteden aan dat wat energie geeft. Rust zodat daarna weer actie mogelijk is.

Wat mijn hoofd rest is overgave, ook al is de honger naar de finish soms niet te stillen.

Een gedachte over “Geduld

  1. In het onderwijs spreek ik wel eens over slow learning, waarmee ik in ga tegen snelle stappen en er vroeg mee klaar zijn. Bezinning en even wat langer ergens bij stilstaan levert veel meer op……geduld!

Reacties zijn gesloten.