Veerkracht

Dit kan niet, dit mag niet. Ik wil mijn zoontje zien lopen en mama horen zeggen. Terwijl mijn lichaam een medisch lijdend voorwerp wordt, loopt er van mijn hoofd naar mijn hart een achtbaan van emoties.

Op mijn fysiek heb ik geen invloed. Op mijn emoties, gedachtes en gevoelens wel. Ik kan niet controleren wat me overkomt, ik kan wel beïnvloeden wat het met mij doet. En wat ik doe met wat mij overkomt.

Sinds mijn karretje de achtbaan is op gegleden, stroomt mijn hoofd over van ideeën. Een bundel columns, een werkboek om positieve gedachten te stimuleren, een webshop met prachtige hoofddoeken. Mijn hart klopt sneller als ik nadenk over alle mogelijkheden. Ik zal er uit halen wat erin zit. Geen kans voorbij laten gaan dit proces in mijn voordeel te benutten. Ik kan niet anders, zo werkt mijn hoofd en klopt mijn hart.

Als ‘kanker’ kennelijk bij mijn leven hoort, dan ‘it better be worth it‘.

Beyoncé – Freedom

‘Freedom’ is een krachtig nummer, zoals er meer staan op de laatste cd van Beyoncé. Zulke nummers zijn erg fijn om mee te zingen, op ‘los te gaan’, juist nu. In de auto naar het ziekenhuis, na een goed gesprek met de oncoloog, om goed nieuws te vieren.

In het nummer ‘Freedom’ van Beyoncé, roept Queen Bey zwarte vrouwen op veerkrachtig te zijn. Niet bij de pakken neer te zitten als het leven tegenzit. Het nummer eindigt met een citaat van de oma van haar man:

I had my ups and downs, but I always find the inner strength to pull myself up. I was served lemons, but I made lemonade.

Van het zuur iets zoets maken. Iets negatiefs ombuigen in iets positiefs.

Klik hier voor ‘Freedom’ (een live-versie, dus zonder bovenstaand citaat).

3 gedachten over “Veerkracht

 1. Lieve Imma wat goed om te horen dat de tumor slinkt en wat ga je er positief mee om. Bewonderenswaardig. Heel veel sterkte.

  Liefs Andrea

 2. Knap Imma! We lezen en leven met je mee.

  Liefs,
  Rick, Jeanet, Julian en Marijn

 3. Een tijd geleden zag ik dezelfde aflevering als jij van Stine over woede en tumos. De aflevering maakte indruk en fascineerde me, Ik google-de op het woord tumos en kwam op Tumos Gedachtenkracht.

  Je woorden en je de schoonheid van je website maakt zoveel indruk op me. Ik ben niet echt thuis in blogs en voelde me een beetje een voyeur toen ik je woorden las.
  Ik weet niet of je zit te wachten op bewondering. Maar ik ga het toch zeggen; ik heb veel bewondering voor je! Je verwondert me en ik vind het wonderlijk hoe je met je deze rollercoaster omgaat. Wat een tumos.

  Toen ik las over je hoofd die overstroomde van prachtige ideeën, deed het mijn hart ook sneller kloppen. Dat deed me afgelopen week aan je denken, toen ik de tekst van Loesje las: ‘het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag’. Ik ben in de pen/toetsenbord geklommen, om te zeggen dat ik je een dappere krijger van het licht vindt. Keep the light shining in the dark darling!.

  Als je in het donker zit en je bent de lichtknop even kwijt, kom ik met alle liefde bij je zitten, zingen, dansen, yoga doen… Misschien niet werkelijk fysiek, maar wie weet hopelijk wel energetisch. Ik zing in ieder geval hard met je mee als ik queen Bey op zet.

  Feel love and protected throughout these days and be very kind to yourself.

  Liefs Maartje

Reacties zijn gesloten.