Overgave

Precies 4 weken na de diagnose ontvang ik de eerste strijdkrachten. Door het infuus treden ze aan. Klaar voor de strijd. Welkom.

Het zal de komende dagen bijzonder ongezellig worden daar binnen. Goed en kwaad gaan met elkaar op de vuist. Ik weet me verzekerd van krachtig materieel, het nieuwste van het nieuwste, strijders in topvorm. Fijn dat jullie er zijn.

Zak na zak druppelt de chemo binnen. Door een infuus, vakkundig aangelegd door Fred. De afdeling blijkt een kleine gemeenschap, een afspiegeling van onze samenleving. Een ruimte vol verwachtingen, vrolijkheid en iets dat wankelt op het snijvlak van imponeren en incasseren.

In deze Escape Room probeert niemand te vluchten. Als makke strijdgenoten liggen we te wachten op een piepje van het infuus. Het sein dat de strijders behoefte hebben aan meer munitie. Kom maar door, ik ben er klaar voor.

Tame Impala – Let it happen
Tijdens de PET-scan vier weken geleden was absolute rust voorgeschreven: geen gezelschap, niet lezen, maar wel luisteren. De redacteur muziek koos voor mij Tame Impala, met het album Currents. Het eerste nummer van dat album heet Let it Happen. Het nummer heeft zich in ons hoofd en hart genesteld. Dit is precies ons gevoel gisteren tijdens de eerste chemo: laat maar komen.

I heard about a whirlwind that’s coming ‘round
It’s gonna carry off all that isn’t bound
And when it happens, when it happens (I won’t be holding on)
So let it happen, let it happen

5 gedachten over “Overgave

 1. Dat muziek dan opeens binnenkomt, een deel van jezelf wordt doordat het verbonden wordt aan een indringend moment of ervaring is zo bijzonder en tegelijk zo herkenbaar.

 2. Lieve Im,

  Ik lees en leef met jullie mee. Zo knap hoe jullie er samen voor gaan en hoe je deze ‘whirlwind’ die jullie treft in woorden weet te vatten. Hele dikke kus en tot snel!

 3. Lieve Imma,
  Wij zijn onder de indruk van je blog en de manier waarop je de strijd aangaat.
  Het is een lange strijd maar we vinden het geweldig zoals je er voor gaat!!!

 4. Lieve Imma
  Wat schrijf je dit toch weer mooi weg ! Jij lijkt toch echt sterker dan dat legertje soldaten, zoals je het beschrijft.
  Heel veel sterkte en ook (diepe) dalen ga jij overwinnen met jouw vechtlust

 5. Lieverd, ik volg je op de voet.
  Fijn dat je ouders dichtbij zijn. Ik hoop zo dat de interne strijd voor jou zal meevallen. Enkele van de sjaaltjes uit mijn uitzet die mijn moeder met zorg 20 jaar geleden had verzameld stop ik morgen bij je in de bus. En ik kom snel oefenen met omdoen.
  Ik kan me geen betere bestemming voor ze bedenken.
  Hou van jou xxx

Reacties zijn gesloten.